Рецепт Едвардіанський гарбузовий пиріг
Сезон гарбуза в самому розпалі. Пропоную приготувати едвардіанський гарбузовий пиріг — дуже ніжний і ароматний пиріг, є класичним в англійській національній кухні.
опис приготування:
Едвадріанскій гарбузовий пиріг, рецептом якого я хочу з вами поділитися, підкорив мене з першого ж укусу. коли готувала — і уявити не могла, що вийде настільки смачно! Тісто виходить дуже розсипчастим, несолодким, а начинка — ароматної і ніжною.
З власного досвіду можу сказати, що пиріг — на любителя. Одним дуже подобається, іншим — взагалі не подобається. Але головне — байдужих немає
- гарбуз— 500 грам
- Борошно пшеничне— 250 грам
- коньяк— 75 мілілітрів
- Цукровий пісок— 300 грам
- імбир мелений— 1/2 чайних ложки
- вершки 30-33% — 140 мілілітрів
- Вершкове масло— 125 грам
- сіль— 1/2 чайних ложки
- Яєчний жовток— 6 штук
- кориця мелена— 1/2 чайних ложки
- Цедра лимонна терта— 1 Чайна ложка
робимо тісто: смешиваем холодное сливочное масло, борошно і сіль. Измельчаем в крошку при помощи блендера.
Добавляем в нашу крошку желток, коньяк (можна замінити ромом) і 100 мл ледяной воды.
Месим густое тесто. Загортаємо в харчову плівку — и на полчаса в холодильник.
Тем временем уже должна свариться ваша тыква. Даем ей обсохнуть на решетке или бумажной салфетке — вода повинна стекти.
Пюрируем тыкву с добавлением коньяка, цукру і спецій.
Натираємо цедру лимона.
Добавляем в тыквенное пюре желтки, сливки и цедру. Перемішуємо до однорідності — це і буде наша начинка.
Теперь смотрите на фото для наглядности. Тесто достаем из холодильника и равномерно распределяем по форме для выпекания. Накалываем тесто вилкой и ставим в духовку на 15 хвилин (при 200 градусах). Затем тесто достаем, выливаем на него начинку — і ще на 30 хвилин в 190 градусів. подавати охолодженим.
Смачного!
Подібні рецепти
Гарбузовий маковий пиріг
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...
Цибульник
Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...