Рецепт Домашній квас

Рецепт Домашній квас
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Всім любителям прохолодних і освіжаючих напоїв рекомендую дізнатися, як приготувати домашній квас! За смаком він вигідно відрізняється від магазинних газованих аналогів — натуральний і хлібний!

опис приготування:

Цей рецепт приготування домашнього квасу мені дуже подобається. правда, колір виходить незвично світлим, навіть якщо ретельно його відцідити і настояти. Напевно, в цьому і різниця між магазинним і домашнім квасом. За смаком же він в міру солодкий і дуже смачний. Кількість цукру можна варіювати від 150 до 200 грамів, так що орієнтуйтеся на свої уподобання.

  • хліб чорний— 1 штука(1 буханець чорного хліба. Нам потрібні тільки скоринки, бажано — трохи підгорілі)
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
  • сусло квасне— 2 Ст. ложки
  • цукор— 170 грам
Домашній квас - фото крок 1 1. Хлібні скоринки поміщаємо в чисту трилітрову банку. Туди ж — сусло, цукор і дріжджі. Заливаємо теплою кип'яченою водою до "; плічок" банки. перемішаємо, і залишимо в теплому місці на добу.

Домашній квас - фото крок 2 2. Через добу першу порцію квасу вже можна зціджувати, охолоджувати і подавати. Хлібні скоринки не викидайте: додайте до них цукор, сусло і воду в тих же кількостях. Залиште знову на добу.

Домашній квас - фото крок 3 3. Таким чином квасу можна заготовити багато. А щоб смак не губився з часом, кожні два-три рази додавайте свіжих хлібних кірок.

Домашній квас - фото крок 4 4. Ось такий гарний виходить квас!

Подібні рецепти

Домашній хлібний квас

Хліб в духовці без дріжджів

Всі любителі квасу купують його на розлив і вкрай рідко в магазинах. Однак, приготувати свій власний хлібний квас не так складно. Для нього не потрібен ніякий концентрат. Все геніально і просто! опис приготування: Домашній хлібний квас, готується досить легко і не вимагає ніяких спеціальних ін...

Домашній хліб «обплетення»

Домашній хліб «обплетення»

Білий хліб в домашніх умовах. Краще приготувати своїми руками, ніж постійно переплачувати в магазині. кількість порцій: 8 тепла вода— 1 1/4 склянки(310 мл) сухі дріжджі— 2 чайних ложки цукрова пудра— 1 Чайна ложка пшеничне борошно— 450 грам(3 чашки) вершкове масло— 30 грам(нарізати шматочками) ...

Домашній апельсиновий мармелад

Домашній апельсиновий мармелад

Одним з найбільш простих способів приготування мармеладу є використання апельсинів і цукру. Такі інгредієнти доступні практично кожному і дозволяють створити смачний і ароматний десерт. опис приготування: Отриманий мармелад найкраще розподіляти стерилізованої ложкою в стерилізовані ємності. Не...

Домашній балик (сировялений)

Домашній балик (сировялений)

Смачні м'ясні делікатеси можна з легкістю зробити самостійно. Для цього підійдуть будь-які види м'яса: свинина, курка, яловичина. розповім, як приготувати домашній балик (сировялений) зі свинини. опис приготування: Такий балик можна подати як закуску для будь-якого свята. Крім цього з ним можн...

Домашній батон з кропом

Домашній батон з кропом

Апетитний домашній батон з ароматним кропом. У тісто ми додамо куркуму, в результаті чого м'якуш вироби вийде жовтого кольору, а прошарку з Усе це створює ефектний контраст. опис приготування: Батон виходить м'яким, ароматним і дуже смачним! Кількість додається в батон зелені кропу можна варію...