Рецепт Домашній квас
Всім любителям прохолодних і освіжаючих напоїв рекомендую дізнатися, як приготувати домашній квас! За смаком він вигідно відрізняється від магазинних газованих аналогів — натуральний і хлібний!
опис приготування:
Цей рецепт приготування домашнього квасу мені дуже подобається. правда, колір виходить незвично світлим, навіть якщо ретельно його відцідити і настояти. Напевно, в цьому і різниця між магазинним і домашнім квасом. За смаком же він в міру солодкий і дуже смачний. Кількість цукру можна варіювати від 150 до 200 грамів, так що орієнтуйтеся на свої уподобання.
- хліб чорний— 1 штука(1 буханець чорного хліба. Нам потрібні тільки скоринки, бажано — трохи підгорілі)
- дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
- сусло квасне— 2 Ст. ложки
- цукор— 170 грам
2. Через добу першу порцію квасу вже можна зціджувати, охолоджувати і подавати. Хлібні скоринки не викидайте: додайте до них цукор, сусло і воду в тих же кількостях. Залиште знову на добу.
3. Таким чином квасу можна заготовити багато. А щоб смак не губився з часом, кожні два-три рази додавайте свіжих хлібних кірок.
4. Ось такий гарний виходить квас!
Подібні рецепти
Хліб в духовці без дріжджів
Всі любителі квасу купують його на розлив і вкрай рідко в магазинах. Однак, приготувати свій власний хлібний квас не так складно. Для нього не потрібен ніякий концентрат. Все геніально і просто! опис приготування: Домашній хлібний квас, готується досить легко і не вимагає ніяких спеціальних ін...
Домашній хліб «обплетення»
Білий хліб в домашніх умовах. Краще приготувати своїми руками, ніж постійно переплачувати в магазині. кількість порцій: 8 тепла вода— 1 1/4 склянки(310 мл) сухі дріжджі— 2 чайних ложки цукрова пудра— 1 Чайна ложка пшеничне борошно— 450 грам(3 чашки) вершкове масло— 30 грам(нарізати шматочками) ...
Домашній апельсиновий мармелад
Одним з найбільш простих способів приготування мармеладу є використання апельсинів і цукру. Такі інгредієнти доступні практично кожному і дозволяють створити смачний і ароматний десерт. опис приготування: Отриманий мармелад найкраще розподіляти стерилізованої ложкою в стерилізовані ємності. Не...
Домашній балик (сировялений)
Смачні м'ясні делікатеси можна з легкістю зробити самостійно. Для цього підійдуть будь-які види м'яса: свинина, курка, яловичина. розповім, як приготувати домашній балик (сировялений) зі свинини. опис приготування: Такий балик можна подати як закуску для будь-якого свята. Крім цього з ним можн...
Домашній батон з кропом
Апетитний домашній батон з ароматним кропом. У тісто ми додамо куркуму, в результаті чого м'якуш вироби вийде жовтого кольору, а прошарку з Усе це створює ефектний контраст. опис приготування: Батон виходить м'яким, ароматним і дуже смачним! Кількість додається в батон зелені кропу можна варію...