Рецепт Чіабатта в хлібопічці

Рецепт Чіабатта в хлібопічці
Кількість порцій: 3-5 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Рум'яні довгасті батони з хрусткою скоринкою і пишним пористим м'якушем - ось, що таке справжня італійська чіабатта. Рецепт для хлібопічки допоможе вам приготувати цей смачний хліб без зайвого клопоту!

опис приготування:

Варіантів чіабатти існує безліч, але я люблю найпростіший, в якому присутні тільки борошно, вода, дріжджі і сіль. правда, не можу втриматися і додаю італійські трави і сухий часник — тоді хліб пахне літом, сонцем, югом, Італією!..

Отже, рецепт чіабатти для хлібопічки:

висипаємо борошно, сухі дріжджі, спеції, часник і сіль в чашу хлібопічки. Виливаємо туди воду.

Включаємо прилад на заміс тесту.

Вимикаємо хлібопічку і залишаємо тісто години на півтора, а краще - на все два.

Через зазначений час знову включаємо заміс - саме довгий вимішування тесту є запорукою смачної чіабатти.

Дістаємо тісто з чаші (не лякайтесь, якщо воно вийшло рідині, ніж ви припускали - так і повинно бути!) і формуємо з нього один великий або два маленьких довгастих батона. Ми залишаємо для вистоювання на півгодини.

Якщо розміри чаші дозволяють, можна випекти чіабатту прямо в хлібопічці (режим «Основний»), але італійські господині такого блюзнірства, звичайно, не схвалили б. До того ж, в хлібопічці процес випікання буде довше в кілька разів. Так що якщо сім'я вже стукає ложками по столу, вимагаючи свіжого хлібця - акуратно переносимо батони на Пекарській папір, злегка змащену олією, і відправляємо в розігріту до максимуму духовку.

через 10 хвилин зменшуємо температуру до 220С і випікаємо ще 10-15 хвилин - до рум'яної скоринки.

Готові чіабатти золотисто-коричневого кольору, а при постукуванні видають глухий звук. Остудіть їх на решітці і розламати - якщо всередині побачите великі апетитні дірки, значить, чіабатта вдалася!


  • Борошно пшеничне— 250 грам
  • вода— 150 мілілітрів
  • дріжджі сухі— 3-4 грам
  • сіль— 1 Чайна ложка

Подібні рецепти

Чіабатта на заквасці

Хліб чіабатта в хлібопічці

Італійський білий хліб готується з пшеничного борошна і дріжджів або на пшеничного заквасці, зазвичай з додаванням оливкової олії. рецептів багато, мій рецепт від самої справжньої італійської бабусі. опис приготування: Приготувати правильну чіабатту не дуже складно, правда, це затратно по часу...

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...

Джем з дині

Джем з дині

дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...