Рецепт Чіабатта в хлібопічці
Рум'яні довгасті батони з хрусткою скоринкою і пишним пористим м'якушем - ось, що таке справжня італійська чіабатта. Рецепт для хлібопічки допоможе вам приготувати цей смачний хліб без зайвого клопоту!
опис приготування:
Варіантів чіабатти існує безліч, але я люблю найпростіший, в якому присутні тільки борошно, вода, дріжджі і сіль. правда, не можу втриматися і додаю італійські трави і сухий часник — тоді хліб пахне літом, сонцем, югом, Італією!..
Отже, рецепт чіабатти для хлібопічки:
висипаємо борошно, сухі дріжджі, спеції, часник і сіль в чашу хлібопічки. Виливаємо туди воду.
Включаємо прилад на заміс тесту.
Вимикаємо хлібопічку і залишаємо тісто години на півтора, а краще - на все два.
Через зазначений час знову включаємо заміс - саме довгий вимішування тесту є запорукою смачної чіабатти.
Дістаємо тісто з чаші (не лякайтесь, якщо воно вийшло рідині, ніж ви припускали - так і повинно бути!) і формуємо з нього один великий або два маленьких довгастих батона. Ми залишаємо для вистоювання на півгодини.
Якщо розміри чаші дозволяють, можна випекти чіабатту прямо в хлібопічці (режим «Основний»), але італійські господині такого блюзнірства, звичайно, не схвалили б. До того ж, в хлібопічці процес випікання буде довше в кілька разів. Так що якщо сім'я вже стукає ложками по столу, вимагаючи свіжого хлібця - акуратно переносимо батони на Пекарській папір, злегка змащену олією, і відправляємо в розігріту до максимуму духовку.
через 10 хвилин зменшуємо температуру до 220С і випікаємо ще 10-15 хвилин - до рум'яної скоринки.
Готові чіабатти золотисто-коричневого кольору, а при постукуванні видають глухий звук. Остудіть їх на решітці і розламати - якщо всередині побачите великі апетитні дірки, значить, чіабатта вдалася!
- Борошно пшеничне— 250 грам
- вода— 150 мілілітрів
- дріжджі сухі— 3-4 грам
- сіль— 1 Чайна ложка
Подібні рецепти
Хліб чіабатта в хлібопічці
Італійський білий хліб готується з пшеничного борошна і дріжджів або на пшеничного заквасці, зазвичай з додаванням оливкової олії. рецептів багато, мій рецепт від самої справжньої італійської бабусі. опис приготування: Приготувати правильну чіабатту не дуже складно, правда, це затратно по часу...
Буріто з телятиною рисом і квасолею
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...