Рецепт Чіабатта на заквасці
Італійський білий хліб готується з пшеничного борошна і дріжджів або на пшеничного заквасці, зазвичай з додаванням оливкової олії. рецептів багато, мій рецепт від самої справжньої італійської бабусі.
опис приготування:
Приготувати правильну чіабатту не дуже складно, правда, це затратно по часу, але результат того вартий. Як її приготувати, допоможе покрокова рекомендація до рецептом.
- борошно— 650 грам(200 грам — в опару, 400 грам — в тісто, 50 грам — для підсипки)
- вода— 600 грам(200 грам — в опару, 400 грам — в тісто)
- дріжджі— 50 грам(у мене "; Левіт Мадре ";)
- дріжджі— 6 грам(свіжі, пресовані)
- сіль— 12 грам
- Манька— 50 грам
Спочатку приготуйте опару, для цього покладіть в теплу воду закваску і розмішайте.
додайте 200 грам борошна, розмішайте.
Накрийте опару серветкою або плівкою і поставте для бродіння на 10 годин.
В 400 мл. теплої води розчиніть сіль, дріжджі.
Влийте готову опару.
всипте борошно, замісіть тісто, замішуйте міксером, поставте для бродіння на 2 годину.
через 2 години тісто має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.
Присипте робочу поверхню столу сумішшю муки (50 грам) і манки (50 грам). викладіть тісто, воно дуже рідке і рухливе, працювати з ним складно, використовуйте скребок для тіста.
Сформуйте три чиабатты, поставте для вистоювання на 50 хвилин.
Випікайте чіабатту при високій температурі 200-220 градусів і зволоженням. Для зволоження поставте вниз духовки ємність з водою, наприклад, сковороду. випікайте близько 30 хвилин, стежте за готовністю.
хліб (чіабатта) вийшов з рум'яною, хрусткою скоринкою, з смачним пористим м'якушем. Приготована на заквасці чіабатта особливо смачна.
Подібні рецепти
Домашня чіабатта
Рум'яні довгасті батони з хрусткою скоринкою і пишним пористим м'якушем - ось, що таке справжня італійська чіабатта. Рецепт для хлібопічки допоможе вам приготувати цей смачний хліб без зайвого клопоту! опис приготування: Варіантів чіабатти існує безліч, але я люблю найпростіший, в якому присут...
Буріто з телятиною рисом і квасолею
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...