Рецепт Часниковий соус
Часниковий соус - пікантний соус з насиченим часниковим запахом, який використовують для різних страв з м'яса, птиці, овочів. Хороший він в бургери або з фрі. Простий рецепт часникового соусу — для вас.
опис приготування:
складові:
Головним інгредієнтом часникового соусу, звичайно ж, є часник. У соус також додають оливкове.
Властивості і походження:
Часниковий соус є одним з найбільш поширених і відомих соусів. Його застосовують в кулінарії практично в усьому світі, оскільки він відмінно підкреслює смак різних страв. Тому сказати точно в якій країні і ким вперше був приготований часниковий соус досить складно. вважається також, що вживання в їжу часникового соусу допомагає при авітамінозах і зміцнює імунну систему.
застосування:
Часниковий соус подають до м'ясних, рибних і овочевих страв. Ним також приправляють страви з птиці і морепродукти. У рецептах італійської кухні часниковий соус використовують при приготуванні багатьох страв, ним обов'язково змащують краю піци. Часниковий соус застосовують в якості заправки для грінок, пончиків, пампушек, іноді ним змащують хлібці. Часниковий соус додають в перші страви: супи, борщі для додання гостроти. Гарним смаком володіє відварну картоплю з часниковим соусом і зеленню. Цей соус подають до смажених грибів, овочевому рагу і смаженого курячого філе.
Рецепт приготування:
Часниковий соус можна з легкістю приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно розтерти часник в ступі або ж скористатися блендером. В отриману суміш поступово ввести масло і лимонний сік, ретельно перемішати до однорідності. при бажанні, додати в соус сіль, перець і зелень. Потім змішати його з майонезом і сметаною. Готовий соус повинен настоятися протягом декількох годин.
- часник— 5-6 зубчиків
- сіль— — За смаком
- оливкова олія— 2 Ст. ложки
- лимон— 1/2 штуки
- крем— 1-2 Ст. ложок
- майонез— 3-4 Ст. ложок
2. Выдавите чеснок в ступку и посолите по вкусу.
3. Разотрите пестиком чеснок с солью.
4. Получится такая вот однородная кашица.
5. Добавьте туда оливковое масло и лимонный сок из половины лимона. збийте вінчиком.
6. додайте сметану, майонез, еще раз взбейте т попробуйте. Якщо чогось не вистачає (солі, майонез, лимонного соку), додайте. Соус охладите и подавайте. Смачного!
Подібні рецепти
Маннік з апельсином і горіхами
Часниковий соус з болгарським перцем — простий в приготуванні універсальний соус, відмінно поєднується з найрізноманітнішими м'ясними, рибними, овочевими стравами. складові — доступні і прості. опис приготування: Часниковий соус з болгарським перцем я пробував подавати до найрізноманітніших ст...
Часниковий соус з креветками
Рецепт приготування смачного часникового соусу з креветками. Соус задовольнить смак будь-якого гурмана. опис приготування: У невеликій мисці змішайте борошно, сіль, перець і кайенский перець. ретельно перемішати. Обваляти креветки в борошні. У великій сковороді, гасити паніровані креветки в ол...
Часниковий суп з цвітною капустою
Рецепт приготування легкого часникового супу, прикрашеного карамелізуватися цвітною капустою. опис приготування: Розігріти духовку до 160 градусів. Відрізати верхівки головок часнику. Покласти часник на алюмінієву фольгу, обсипати сіллю і перцем, полити оливковою олією. Загорнути щільно в фоль...
Буріто з телятиною рисом і квасолею
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...