Рецепт Дріжджові булочки з кунжутом

Рецепт Дріжджові булочки з кунжутом
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Рецепт приготування дріжджових булочок.

опис приготування:

З тіста в рецепті ви можете приготувати 2 хліба, 18 булочок, 12 булочок для гамбургерів або 18 сосисок в тісті.

  • сіль— 1 1/2 чайних ложки
  • цукор— 3 Ст. ложки
  • розчинні дріжджі— 2 чайних ложки
  • яйце— 1 штука
  • несолоне вершкове масло або маргарин— 3 Ст. ложки
  • яйце— 1 штука(плюс 1 чайна ложка води (для змащення, по бажанню))
  • насіння кунжуту— 1 За смаком(по бажанню)
Дріжджові булочки з кунжутом - фото крок 1 1. Масло розрізати на шматки. змішати борошно, сіль, цукор і дріжджі у великій мисці.

Дріжджові булочки з кунжутом - фото крок 2 2. В іншій мисці з'єднати 3/4 склянки гарячої води з шматочками масла і перемішати до повного розчинення.

Дріжджові булочки з кунжутом - фото крок 3 3. У невеликій мисці злегка збити яйце, додати його в масляну суміш і збити суміш трохи. Додати 3/4 склянки теплої води.

Дріжджові булочки з кунжутом - фото крок 4 4. Додати масляну суміш в борошняну суміш і перемішати.

Дріжджові булочки з кунжутом - фото крок 5 5. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і замісити близько 10 хвилин ,поки воно не стане гладким і пружним. Якщо ви використовуєте гак для тіста, перемішуйте його на середній швидкості близько 10 хвилин. Якщо тісто дуже липке, додайте ще борошна, 1-2 столові ложки за один раз. Якщо тісто дуже сухе, додати ще води. Покласти тісто в злегка змащену маслом миску, накрити кришкою і дати піднятися в два рази протягом 2 годин.

Дріжджові булочки з кунжутом - фото крок 6 6. Після того, як тісто піднялося, розділити його на 2 хліб або 18 булочок і т.д. Накрити чистим сухим рушником і дати піднятися протягом години, поки тісто не збільшиться в 2 рази. Змастити збитим з водою яйцем і прикрасити за бажанням.

Дріжджові булочки з кунжутом - фото крок 7 7. Якщо ви робите хліб, розігріти духовку до 175 градусів. випікати хліб 35-45 хвилин. Дати охолонути перед нарізкою. Якщо ви робите булочки або сосиски в тісті, розігріти духовку до 200 градусів. Випікати протягом 15-18 хвилин. Дати охолонути перед подачею на стіл.

Подібні рецепти

Домашні дріжджові булочки

Пиріг з капустою і рибної консервою

Рецепт приготування домашніх булочок на дріжджах. опис приготування: Що може бути смачніше домашньої випічки? Порадуйте свою сім'ю чудовими пишними булочками. молока— 4 склянки цукру— 1 Склянка сухих дріжджів— 4 чайних ложки борошна— 9 склянок розпушувача— 1 Чайна ложка соди— 1 Чайна ложка ...

Дріжджові булочки

Дріжджові булочки

Рецепт приготування пишних дріжджових булочок. опис приготування: Булочки можна розрізати навпіл, покласти всередину шинку, сир, скибочку помідора і салат і подавати як сендвіч. теплої води— 1,5 склянки сухих дріжджів— 7 грам цукру— 2 чайних ложки солі— 2 чайних ложки вершкового масла— 4 Ст....

Дріжджові оладки пісні

Дріжджові оладки пісні

Домашні оладки - це щось зовсім тепле, домашнє. Найчастіше оладки готувала бабуся. У неї вони виходили пишними і смачними, але зовсім без яєць. як? Та дуже просто! Оладки були дріжджовими. опис приготування: У період посту слід подавати подібні страви з кармельним соусом, приготованому на осно...

Дріжджові коржі з цибулею

Дріжджові коржі з цибулею

М'які і смачні (з доступних продуктів) коржі відмінно підійдуть для обіду, до тарілочці ароматного супу або солянки. Рецепт простий і легкий, дивіться і повторюйте! опис приготування: Щоб приготувати дріжджові коржі з цибулею, знадобиться найпростіший набір продуктів. Тісто на молоці з вершков...

Чіпси з сиру з кунжутом

Чіпси з сиру з кунжутом

Ваш улюблений точно подякує вам за таку смачну, хрустку закуску до пива. Тому ділюся рецептом, як приготувати чіпси з сиру з кунжутом і фісташками. Це хрустку закуску люблять і діти. опис приготування: Фісташки можна замінити арахісом, буде теж дуже смачно. Я додаю зубчик часнику, але це не об...