Рецепт Довга
У спекотну літню погоду, яка нас чекає найближчим часом, так хочеться чогось легкого і освіжаючого. повірте, ніщо не охолодить вас краще, ніж цей приголомшливий супчик родом з Азербайджану!
опис приготування:
Якщо ви ще ніколи не пробували це дуже смачне блюдо і не знаєте, як його готувати, тоді я із задоволенням поділюся з вами своїм рецептом і розповім, як зробити довгу. взагалі, довга — це національне блюдо Азербайджану, в якому ми за основу беремо будь-який кисломолочний продукт і додаємо до нього свіжу зелень і нут. Такий супчик буде незамінний в літню пору, так як він досить легкий і освіжаючий, хоча на своїй батьківщині довга подається і в гарячому вигляді, в основному взимку. У приготуванні цієї страви немає нічого складного, всі інгредієнти ви можете підбирати на свій смак, наприклад, додати свою улюблену зелень або використовувати йогурт замість катика. Загалом, експериментуйте! А я пропоную вам ознайомитися з класичним рецептом довги, який я описую нижче.
- Тепер катик / Йогурт / кефір— 4 L
- Мал— 100 грам
- зелень свіжа— 1 кілограм(кявар / Джус, Braai, базилік, м'ята, цибуля й інша)
- гайка— 100 грам
- яйце— 4 штуки
- сіль— За смаком
Свіжу зелень так само ретельно промиваємо і дрібно нарізаємо.
тепер нут, без него довга будет не та. Нут необхідно попередньо замочити в холодній воді на ніч, вранці злити воду, залити нову і відварити нут до повної готовності.
У миску розбиваємо яйця і збовтуємо їх.
У глибоку каструльку наливаємо 4 літра катика, йогурту або кефіру, ставимо на повільний вогонь, помішуючи, поступово вливаємо збиті яйця.
Додаємо промитий рис і відварений нут.
помішуючи, варимо до утворення піни на поверхні.
Тепер додаємо нарізану зелень, солимо і перемішуємо.
Коли зелень змінить свій колір, знімаємо довгу з вогню і ставимо охолоджуватися в холодну воду з додаванням льоду.
Ось тепер довга готова, і ми можемо подавати її до столу. Смачного!
Подібні рецепти
Азербайджанска довга
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...
Цибульник
Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...