Рецепт Чкмерулі

Рецепт Чкмерулі
Кількість порцій: 3 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Чкмерулі - це блюдо, схоже на курчати тютюну. Воно прийшло до нас з Кавказу. курка, приготована таким чином, виходить смачною і ароматною, з апетитною рум'яною скоринкою.

опис приготування:

У Грузії та інших країнах дуже популярний подібний спосіб приготування птиці. Таким чином вона виходить дуже соковитою, з рум'яною і хрусткою скоринкою. Блюдо відмінно доповнює молочний соус. Часник надає аромат і пікантний смак. Як приготувати чкмерулі, читайте в цьому рецепті.

  • курча— 1 штука
  • молоко— 200 мілілітрів
  • часник— 5 зубчиків
  • сіль— За смаком
Чкмерулі - фото крок 1 Курчати вимийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Розріжте його вздовж грудки так, щоб спинка залишилася цілою. Видаліть при потребі нутрощі, відріжте хрящики. Натріть курчати крупною морською сіллю і викладіть на змащену маслом сковорідку.

Чкмерулі - фото крок 2 Притисніть курчати гнітом і смажте на сильному вогні сім хвилин. Потім переверніть птицю і знову обсмажуйте її сім хвилин під гнітом.

Чкмерулі - фото крок 3 Обсмажену курку зніміть з вогню, покладіть на обробну дошку і дайте злегка охолонути. Потім розріжте її на порційні шматки і викладіть на блюдо.

Чкмерулі - фото крок 4 сковороду, в якій смажилася курка, знову поставте на вогонь. Часник почистіть і пропустіть через прес. Викладіть часник на сковороду і обсмажте до золотистого кольору.

Чкмерулі - фото крок 5 Влийте в сковороду з часником стакан молока. Якщо ви не вживаєте в їжу молочні продукти, то замініть його на звичайну питну воду. Дайте рідини випаруватися, щоб вона зменшилася вдвічі.

Чкмерулі - фото крок 6 Полийте гарячим соусом з часнику і молока курчати, розкладеного на блюді. Подавайте птицю до столу. За бажанням можете прикрасити все зеленню.

Подібні рецепти

Курча чкмерулі в вершковому соусі

Курка чкмерулі

Чи не були в Грузії? Значить напевно не знаєте, як приготувати курчати чкмерулі в вершковому соусі! Традиційна страва підійде, щоб нагодувати велику сім'ю, так що рекомендую тим, у кого діти! опис приготування: Грузинська кухня - це щось особливе в прямому сенсі слова. курча, приготований за д...

Курча чкмерулі

Курча чкмерулі

Курча чкмерулі - традиційне грузинське блюдо з курки в маринаді з севанской солі. У вас немає севанской солі? Не біда. Заходьте, і я навчу вас готувати таку сіль! опис приготування: У традиційних стравах я не рекомендую міняти рецептуру. У цьому рецепті теж, але замість цілого курчати цілком м...

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...