Рецепт Чкмерулі
Чкмерулі - це блюдо, схоже на курчати тютюну. Воно прийшло до нас з Кавказу. курка, приготована таким чином, виходить смачною і ароматною, з апетитною рум'яною скоринкою.
опис приготування:
У Грузії та інших країнах дуже популярний подібний спосіб приготування птиці. Таким чином вона виходить дуже соковитою, з рум'яною і хрусткою скоринкою. Блюдо відмінно доповнює молочний соус. Часник надає аромат і пікантний смак. Як приготувати чкмерулі, читайте в цьому рецепті.
- курча— 1 штука
- молоко— 200 мілілітрів
- часник— 5 зубчиків
- сіль— За смаком
Притисніть курчати гнітом і смажте на сильному вогні сім хвилин. Потім переверніть птицю і знову обсмажуйте її сім хвилин під гнітом.
Обсмажену курку зніміть з вогню, покладіть на обробну дошку і дайте злегка охолонути. Потім розріжте її на порційні шматки і викладіть на блюдо.
сковороду, в якій смажилася курка, знову поставте на вогонь. Часник почистіть і пропустіть через прес. Викладіть часник на сковороду і обсмажте до золотистого кольору.
Влийте в сковороду з часником стакан молока. Якщо ви не вживаєте в їжу молочні продукти, то замініть його на звичайну питну воду. Дайте рідини випаруватися, щоб вона зменшилася вдвічі.
Полийте гарячим соусом з часнику і молока курчати, розкладеного на блюді. Подавайте птицю до столу. За бажанням можете прикрасити все зеленню.
Подібні рецепти
Курка чкмерулі
Чи не були в Грузії? Значить напевно не знаєте, як приготувати курчати чкмерулі в вершковому соусі! Традиційна страва підійде, щоб нагодувати велику сім'ю, так що рекомендую тим, у кого діти! опис приготування: Грузинська кухня - це щось особливе в прямому сенсі слова. курча, приготований за д...
Курча чкмерулі
Курча чкмерулі - традиційне грузинське блюдо з курки в маринаді з севанской солі. У вас немає севанской солі? Не біда. Заходьте, і я навчу вас готувати таку сіль! опис приготування: У традиційних стравах я не рекомендую міняти рецептуру. У цьому рецепті теж, але замість цілого курчати цілком м...
Буріто з телятиною рисом і квасолею
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...