Рецепт Чанахи в горщиках
Canaxi — це традиційне грузинське блюдо з молодої баранини і овочів запечених в горщику. Як і вся грузинська кухня, чанахи має неймовірний аромат і приємний домашній смак.
опис приготування:
Я обожнюю грузинську кухню, тому що в ній ідеальним чином і в ідеальних пропорціях суміщені усіма улюблені м'ясо і овочі. Рецепт приготування чанахи в горщиках насправді досить простий, але результат перевершить всі ваші очікування — один запах стоїть багато чого. Я приготувала його в перший раз і, на жаль, не знайшла баранини, а в традиційному варіанті має бути саме це м'ясо, але зі свининою вийшло не менш смачний. Тому ось рецепт чанахи в горщиках з фото для тих, хто зацікавився цим приголомшливим блюдом.
- м'ясо (баранина, яловичина, свинина) — 600 грам
- Картопля— 4 штуки
- баклажан— 2 штуки
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- часник— 3 зубчики
- Перець болгарський— 1 штука
- помідор— 3 штуки
- Перець горошком— 2 штуки
- Лавровий лист— За смаком
- сіль— За смаком
- бульйон— За смаком
Тем временем мы чистим картофель, так же нарезаем его некрупными кубиками и обжариваем до легкой золотистой корочки.
Мясо нарезаем кубиками и слегка обжариваем его со всех сторон на разогретой сковороде.
На дно горшочка выкладываем несколько кусочков обжаренного мяса.
Поверх мяса идет картошка.
Следующим слоев выкладываем баклажан.
Перец нарезаем на крупные куски и тоже кладем в горшочки.
Затем добавляем мелко нарезанный чеснок, лавровий лист, перець горошком, слегка солим и добавляем специи. Я положила по ложечке готовой аджики в каждый горшочек.
Лук нарезаем полукольцами и раскладываем по горшочкам.
І останній шар — крупные кольца помидора.
Заливаем каждый горшочек заранее приготовленным бульоном так, щоб рідина була на 1,5 см ниже борта. Для бульона можете использовать бульонные кубики или же бульон оставшийся после приготовления мяса.
Теперь закрываем наши горшочки и ставим их в разогретую до 250 градусів духовку на 40 хвилин. Потом понижаем температуру до 180 градусов и готовим еще около часа. Готову страву можна розкласти по тарілках, прикрасивши свіжою зеленню, но из горшочка почему-то кушать гораздо вкуснее.
Подібні рецепти
Чанахи з курки в горщиках
Смачна страва грузинської кухні полюбилося багатьом. Пропоную вам свій варіант приготування чанахи. опис приготування: Попередньо на сковороді обсмажуємо цибулю, морква, гриби і фарш. Потім ці та решту складових викладаємо в горщики, додаємо консервовану квасолю і заливаємо соусом. Запікаємо в...
Чанахи з квасолею і грибами
Смачна страва. клопітка, але дуже смачне і гостреньке. опис приготування: Приготуйте горщики, овочі і улюблене м'ясо. Чанахі можна подати як в будні, так і на свято! печериці— 150 грам Куряче м'ясо— 500 грам Рослинна олія— 50 мілілітрів Цибуля ріпчаста— 3 штуки морква велика— 1 штука Картопл...
Буріто з телятиною рисом і квасолею
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...