Рецепт Курча по-грузинськи

Рецепт Курча по-грузинськи
Кількість порцій: 4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецепт не класичний, а скоріше такий грузинський ф'южн. Курочка в ароматных травах, маринована в мацоні з часником і імбиром. неймовірно смачно, рекомендую спробувати!

опис приготування:

розповім, як приготувати курчати по-грузинськи. перше, що потрібно, це курча, ретельно підготовлений для запікання. Обов'язково видаліть залишки пір'я, грубу жовту шкірку з ніжок, копчиковую залозу (вона на хвостику), вимийте добре всередині і зовні. Тільки потім приступайте до приготування маринаду і маринування курчати. Якщо немає мацоні, то візьміть натуральний йогурт без добавок. Після маринад потрібно видалити паперовими рушниками, інакше змастити курчати маслом буде складно. Масло береться добре на суху шкірку. Запікайте в гарячій духовці до повної готовності, якщо при проколі сік прозорий — готовий курча! хай щастить!

  • курча— 1 штука
  • Maconi— 200 грам
  • Корінь імбиру— 1 штука(шматочок 1*1 см)
  • часник— 2 зубчики
  • Ucho-сунелі— 0.5 чайних ложки
  • шафран имеретинский— 0,5 чайних ложки
  • коріандр мелений— 0,5 чайних ложки
  • сванська сіль— 0,5 чайних ложки
  • Вершкове масло— 120 грам(для пряного масла)
  • часник— 2 зубчики(для пряного масла)
  • зіра мелена— 0,25 чайних ложки(для пряного масла)
  • кориця мелена— 0,25 чайних ложки(для пряного масла)
  • куркума— 0,25 чайних ложки(для пряного масла)
  • коріандр мелений— 0,25 чайних ложки(для пряного масла)
  • Ucho-сунелі— 1 щіпка(для пряного масла)
  • імбир мелений— 1 щіпка(для пряного масла)
  • Перець кайенский мелений— 1 щіпка(для пряного масла)
  • сванська сіль— 1 щіпка(для пряного масла)
Курча по-грузинськи - фото крок 1 1. Приготуйте маринад для курчати: натріть імбир на дрібній тертці, порубати дрібно часник, з'єднайте з мацоні, додайте уцхо-сунелі, шафран, koriandr, сіль. перемішайте.

Курча по-грузинськи - фото крок 2 2. По всій тушці зробіть глибокі невеликі надрізи, натріть з усіх боків маринадом і залиште на 30 хвилин.

Курча по-грузинськи - фото крок 3 3. Приготуйте пряне масло: розм'якшене вершкове масло з'єднайте з рубаним дрібно часником, сіллю, корицею, koriandrom, ucho-сунелі, зирой, імбиром і перцем. перемішайте добре.

Курча по-грузинськи - фото крок 4 4. Замаринованого курчати обсушити паперовими рушниками. Натріть щедро ароматним маслом всередині під шкірою через невеликі надрізи, також добре змастіть зверху.

Курча по-грузинськи - фото крок 5 5. Невеликий глибоке деко застеліть фольгою, залиште частина фольги звисати. покладіть курчати.

Курча по-грузинськи - фото крок 6 6. Прикрийте його кінцем фольги і відправте в гарячу духовку (180 градусів) з 40 хвилин. Потім відкрийте фольгу і печіть ще 20-30 хвилин, поки курочка не набуде красивий золотистий колір і корочку.

Курча по-грузинськи - фото крок 7 7. Курча по-грузинськи готовий! дуже ароматний, подавайте гарячим!

Курча по-грузинськи - фото крок 8 8. Смачного!

Подібні рецепти

Курча барбекю в соусі з коричневого цукру

Запіканка з картопляного пюре

Солодкий соус барбекю сподобається навіть вибагливим гурманам. Зробіть велику порцію цього приголомшливого соусу для барбекю і подавайте на вечерю з куркою. опис приготування: У невеликій мисці збийте разом кетчуп, цукор, соус і оцет, приправте сіллю і перцем. відкладіть 1 стакан соусу для обс...

Курча «Chilindron» в Арагонському

Курча «Chilindron» в Арагонському

Сьогодні у нас іспанська кухня! Один з хітів іспанської кухні - тушкований у вині курча в соусі "; чиліндрон ";. Чилі-ндрон - з назви видно, що в соусі використовується перець чилі. Заходьте і готуйте! опис приготування: Ніжна соковита курочка, обсмажена з беконом, а потім протушенние разом з ...

Курча чкмерулі в вершковому соусі

Курча чкмерулі в вершковому соусі

Чи не були в Грузії? Значить напевно не знаєте, як приготувати курчати чкмерулі в вершковому соусі! Традиційна страва підійде, щоб нагодувати велику сім'ю, так що рекомендую тим, у кого діти! опис приготування: Грузинська кухня - це щось особливе в прямому сенсі слова. курча, приготований за д...

Курча чкмерулі

Курча чкмерулі

Курча чкмерулі - традиційне грузинське блюдо з курки в маринаді з севанской солі. У вас немає севанской солі? Не біда. Заходьте, і я навчу вас готувати таку сіль! опис приготування: У традиційних стравах я не рекомендую міняти рецептуру. У цьому рецепті теж, але замість цілого курчати цілком м...

Курча, фарширований сухарями

Курча, фарширований сухарями

фарширований курча — вдале блюдо для святкового столу. Важливо вибрати відповідну нагоди начинку, так як начинок дуже багато, але я пропоную приготувати курчати, фаршированого сухарями. опис приготування: курча, фарширований сухарями, - смачне, соковите, апетитне блюдо для всієї родини, яким м...