Рецепт Курча по-грузинськи
Рецепт не класичний, а скоріше такий грузинський ф'южн. Курочка в ароматных травах, маринована в мацоні з часником і імбиром. неймовірно смачно, рекомендую спробувати!
опис приготування:
розповім, як приготувати курчати по-грузинськи. перше, що потрібно, це курча, ретельно підготовлений для запікання. Обов'язково видаліть залишки пір'я, грубу жовту шкірку з ніжок, копчиковую залозу (вона на хвостику), вимийте добре всередині і зовні. Тільки потім приступайте до приготування маринаду і маринування курчати. Якщо немає мацоні, то візьміть натуральний йогурт без добавок. Після маринад потрібно видалити паперовими рушниками, інакше змастити курчати маслом буде складно. Масло береться добре на суху шкірку. Запікайте в гарячій духовці до повної готовності, якщо при проколі сік прозорий — готовий курча! хай щастить!
- курча— 1 штука
- Maconi— 200 грам
- Корінь імбиру— 1 штука(шматочок 1*1 см)
- часник— 2 зубчики
- Ucho-сунелі— 0.5 чайних ложки
- шафран имеретинский— 0,5 чайних ложки
- коріандр мелений— 0,5 чайних ложки
- сванська сіль— 0,5 чайних ложки
- Вершкове масло— 120 грам(для пряного масла)
- часник— 2 зубчики(для пряного масла)
- зіра мелена— 0,25 чайних ложки(для пряного масла)
- кориця мелена— 0,25 чайних ложки(для пряного масла)
- куркума— 0,25 чайних ложки(для пряного масла)
- коріандр мелений— 0,25 чайних ложки(для пряного масла)
- Ucho-сунелі— 1 щіпка(для пряного масла)
- імбир мелений— 1 щіпка(для пряного масла)
- Перець кайенский мелений— 1 щіпка(для пряного масла)
- сванська сіль— 1 щіпка(для пряного масла)
2. По всій тушці зробіть глибокі невеликі надрізи, натріть з усіх боків маринадом і залиште на 30 хвилин.
3. Приготуйте пряне масло: розм'якшене вершкове масло з'єднайте з рубаним дрібно часником, сіллю, корицею, koriandrom, ucho-сунелі, зирой, імбиром і перцем. перемішайте добре.
4. Замаринованого курчати обсушити паперовими рушниками. Натріть щедро ароматним маслом всередині під шкірою через невеликі надрізи, також добре змастіть зверху.
5. Невеликий глибоке деко застеліть фольгою, залиште частина фольги звисати. покладіть курчати.
6. Прикрийте його кінцем фольги і відправте в гарячу духовку (180 градусів) з 40 хвилин. Потім відкрийте фольгу і печіть ще 20-30 хвилин, поки курочка не набуде красивий золотистий колір і корочку.
7. Курча по-грузинськи готовий! дуже ароматний, подавайте гарячим!
8. Смачного!
Подібні рецепти
Запіканка з картопляного пюре
Солодкий соус барбекю сподобається навіть вибагливим гурманам. Зробіть велику порцію цього приголомшливого соусу для барбекю і подавайте на вечерю з куркою. опис приготування: У невеликій мисці збийте разом кетчуп, цукор, соус і оцет, приправте сіллю і перцем. відкладіть 1 стакан соусу для обс...
Курча «Chilindron» в Арагонському
Сьогодні у нас іспанська кухня! Один з хітів іспанської кухні - тушкований у вині курча в соусі "; чиліндрон ";. Чилі-ндрон - з назви видно, що в соусі використовується перець чилі. Заходьте і готуйте! опис приготування: Ніжна соковита курочка, обсмажена з беконом, а потім протушенние разом з ...
Курча чкмерулі в вершковому соусі
Чи не були в Грузії? Значить напевно не знаєте, як приготувати курчати чкмерулі в вершковому соусі! Традиційна страва підійде, щоб нагодувати велику сім'ю, так що рекомендую тим, у кого діти! опис приготування: Грузинська кухня - це щось особливе в прямому сенсі слова. курча, приготований за д...
Курча чкмерулі
Курча чкмерулі - традиційне грузинське блюдо з курки в маринаді з севанской солі. У вас немає севанской солі? Не біда. Заходьте, і я навчу вас готувати таку сіль! опис приготування: У традиційних стравах я не рекомендую міняти рецептуру. У цьому рецепті теж, але замість цілого курчати цілком м...
Курча, фарширований сухарями
фарширований курча — вдале блюдо для святкового столу. Важливо вибрати відповідну нагоди начинку, так як начинок дуже багато, але я пропоную приготувати курчати, фаршированого сухарями. опис приготування: курча, фарширований сухарями, - смачне, соковите, апетитне блюдо для всієї родини, яким м...