Рецепт Дріжджовий кекс «Зебра»
Нестандартний варіант приготування "; Зебри" із здобного тіста з додаванням дріжджів сподобається всім любителям експериментів. Такий кекс має розсипчасту структуру, приємний смак і яскравий зовнішній вигляд.
опис приготування:
В даному варіанті приготування "; Зебра" випікається в мультиварці. Однак при бажанні випікати її можна і в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом 50-60 хвилин, не забувши попередньо дати тесту расстояться в теплому місці.
- яйця курячі— 3 штуки
- Вершкове масло— 150 грам
- Цукровий пісок— 130 грам
- Борошно пшеничне— 150 грам
- Какао-порошок— 30 грам
- дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
- молоко— 100 мілілітрів
Дріжджі розчиніть в теплому молоці, через 5-10 хвилин вони спіниться.
Збийте м'яке вершкове масло з цукровим піском до його розчинення. Введіть по одному яйця, продовжуючи збивати.
Всипте в отриману масу просіяне борошно (120 г), залишивши 30 грамів для додавання в тісто після його поділу на 2 частини. Це необхідно для того, щоб обидві половини тесту мали однакову густоту. Ретельно перемішайте компоненти до однорідності за допомогою ложки або силіконової лопатки.
Влийте в густу масу молоко з розчиненими в ньому дріжджами, знову розмішайте.
розділити тісто 2 рівних частини, додайте в одну з них борошно, що залишилося (30 г), а в іншу - какао-порошок, добийтеся однорідності обох видів тіста.
Викладайте тісто в підготовлену чашу мультиварки (змащену маслом і присипану борошном) за допомогою ложки, чергуючи кольору.
Коли обидва види тесту виявляться в ємності для випікання, зробіть в майбутньому кексі візерунок за допомогою дерев'яної палички або іншого пристосування. Проводьте по всій глибині тесту, починаючи від центру.
Встановіть на панелі управління мультиварки режим "; Мультіповар" з температурою 35 градусів на 45 хвилин. При відсутності такого режиму, скористайтеся функцією "; Підігрів ";. Цей етап є обов'язковим, так як якщо відразу почати випікати, дріжджі загинуть і не додадуть тесту характерну структуру.
Після закінчення расстойки встановіть режим "; Випічка" з 1 час. Через зазначений час відкрийте кришку мультиварки і витягніть чашу з кексом, акуратно переверніть його за допомогою контейнера для варіння на пару. Випікайте дріжджовий кекс "; Зебра" з другої сторони протягом 20 хвилин. Тепер кекс повністю готовий. При подачі за бажанням посипте його цукровою пудрою.
Подібні рецепти
Кекс Зебра
Ароматна і смачна випічка завжди до речі! Цей пиріг хороший тим, що начинку можна змінювати і комбінувати на свій смак, головне — тісто. Спробуйте приготувати! опис приготування: Для цього смачного пирога можна використовувати будь-який дріжджове тісто, наприклад, виготовлене за моїм рецептом....
Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею
Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — традиційний російський пиріг, який пекли ще наші прабабусі. Пиріг виходить дуже ніжний, повітряний, з невеликою кислинкою. Варто спробувати. опис приготування: Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — одне з фірмових страв моєї бабусі. Скільки себе па...
Дріжджовий пиріг з вершковою начинкою
Рецепт приготування дріжджового пирога з начинкою з кукурудзяного сиропу, вершкового масла, ванільного екстракту і цукру. кількість порцій: 16-20 молоко кімнатної температури— 3 Ст. ложки(пиріг) сухі дріжджі— 1 3/4 чайних ложки(пиріг) несолоне вершкове масло кімнатної температури— 6 Ст. ложок(...
Буріто з телятиною рисом і квасолею
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...