Рецепт Дріжджовий кекс «Зебра»

Рецепт Дріжджовий кекс «Зебра»
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Нестандартний варіант приготування "; Зебри" із здобного тіста з додаванням дріжджів сподобається всім любителям експериментів. Такий кекс має розсипчасту структуру, приємний смак і яскравий зовнішній вигляд.

опис приготування:

В даному варіанті приготування "; Зебра" випікається в мультиварці. Однак при бажанні випікати її можна і в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом 50-60 хвилин, не забувши попередньо дати тесту расстояться в теплому місці.

  • яйця курячі— 3 штуки
  • Вершкове масло— 150 грам
  • Цукровий пісок— 130 грам
  • Борошно пшеничне— 150 грам
  • Какао-порошок— 30 грам
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
  • молоко— 100 мілілітрів
Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 1 Почніть з підготовки необхідних інгредієнтів. Подбайте про те, щоб масло було м'яким. Для цього дістаньте його з холодильника за 30-40 хвилин до початку приготування тіста.

Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 2 Дріжджі розчиніть в теплому молоці, через 5-10 хвилин вони спіниться.

Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 3 Збийте м'яке вершкове масло з цукровим піском до його розчинення. Введіть по одному яйця, продовжуючи збивати.

Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 4 Всипте в отриману масу просіяне борошно (120 г), залишивши 30 грамів для додавання в тісто після його поділу на 2 частини. Це необхідно для того, щоб обидві половини тесту мали однакову густоту. Ретельно перемішайте компоненти до однорідності за допомогою ложки або силіконової лопатки.

Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 5 Влийте в густу масу молоко з розчиненими в ньому дріжджами, знову розмішайте.

Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 6 розділити тісто 2 рівних частини, додайте в одну з них борошно, що залишилося (30 г), а в іншу - какао-порошок, добийтеся однорідності обох видів тіста.

Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 7 Викладайте тісто в підготовлену чашу мультиварки (змащену маслом і присипану борошном) за допомогою ложки, чергуючи кольору.

Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 8 Коли обидва види тесту виявляться в ємності для випікання, зробіть в майбутньому кексі візерунок за допомогою дерев'яної палички або іншого пристосування. Проводьте по всій глибині тесту, починаючи від центру.

Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 9 Встановіть на панелі управління мультиварки режим "; Мультіповар" з температурою 35 градусів на 45 хвилин. При відсутності такого режиму, скористайтеся функцією "; Підігрів ";. Цей етап є обов'язковим, так як якщо відразу почати випікати, дріжджі загинуть і не додадуть тесту характерну структуру.

Дріжджовий кекс «Зебра» - фото крок 10 Після закінчення расстойки встановіть режим "; Випічка" з 1 час. Через зазначений час відкрийте кришку мультиварки і витягніть чашу з кексом, акуратно переверніть його за допомогою контейнера для варіння на пару. Випікайте дріжджовий кекс "; Зебра" з другої сторони протягом 20 хвилин. Тепер кекс повністю готовий. При подачі за бажанням посипте його цукровою пудрою.

Подібні рецепти

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами

Кекс Зебра

Ароматна і смачна випічка завжди до речі! Цей пиріг хороший тим, що начинку можна змінювати і комбінувати на свій смак, головне — тісто. Спробуйте приготувати! опис приготування: Для цього смачного пирога можна використовувати будь-який дріжджове тісто, наприклад, виготовлене за моїм рецептом....

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — традиційний російський пиріг, який пекли ще наші прабабусі. Пиріг виходить дуже ніжний, повітряний, з невеликою кислинкою. Варто спробувати. опис приготування: Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — одне з фірмових страв моєї бабусі. Скільки себе па...

Дріжджовий пиріг з вершковою начинкою

Дріжджовий пиріг з вершковою начинкою

Рецепт приготування дріжджового пирога з начинкою з кукурудзяного сиропу, вершкового масла, ванільного екстракту і цукру. кількість порцій: 16-20 молоко кімнатної температури— 3 Ст. ложки(пиріг) сухі дріжджі— 1 3/4  чайних ложки(пиріг) несолоне вершкове масло кімнатної температури— 6 Ст. ложок(...

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...