Рецепт Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами

Рецепт Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами
Кількість порцій: 7-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ароматна і смачна випічка завжди до речі! Цей пиріг хороший тим, що начинку можна змінювати і комбінувати на свій смак, головне — тісто. Спробуйте приготувати!

опис приготування:

Для цього смачного пирога можна використовувати будь-який дріжджове тісто, наприклад, виготовлене за моїм рецептом. З цієї кількості тесту виходить два маленьких пирога або один великий. Зверніть увагу, що кількість інгредієнтів для начинки вказано на приготування одного маленького пирога. Якщо ви будете готувати великий пиріг — з усього тесту, тоді збільшіть удвічі інгредієнти для начинки. Горіхи можна використовувати будь-які — у мене арахіс, шоколадна паста "; Нутелла" домашнього приготування. Пиріг вийшов чудовим, його варто готувати і пробувати. думаю, і ви не розчаруєтеся.

  • мука— 3 склянки
  • дріжджі сухі— 30 грам
  • молоко— 200 мілілітрів
  • яйце— 1 штука
  • цукор— 2  Ст. ложки
  • сіль— 1 щіпка
  • ванільний цукор— 1 Чайна ложка
  • вершкове масло— 40 грам
  • мак— 150 грам(для начинки)
  • цукор— 3  Ст. ложки(для начинки)
  • шоколадна паста— 2  Ст. ложки(для начинки)
  • горіхи— 1 Ст. ложка(для начинки)
  • яйце— 1 штука(для змащення пирога)
Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 1 У теплому молоці розчинити вершкове масло і цукор.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 2 Вбити яйце і перемішати до однорідності.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 3 Додати дріжджі, перемішати.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 4 Ввести муку з сіллю.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 5 І замісити тісто. Викласти тісто в миску, накрити плівкою і залишити на годину в теплому місці.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 6 Що піднялося тісто потрібно обмять і розділити на дві частини.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 7 А поки тісто піднімається, приготовим маковую начинку. Залити мак водою, проварити його до википання води, накрити кришкою і дати охолонути, потім подрібнити блендером до білизни. Додати цукор і перемішати.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 8 Я готую 2 маленьких пирога, тому одну частину тіста ділю ще на дві. Розкачати кожну частину тесту в тонкий корж. Змастити форму рослинним маслом і викласти першу корж. По центру поставити чашку.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 9 Навколо чашки розкласти макову начинку рівним шаром.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 10 Чашку прибрати і на вільне місце викласти шоколадну пасту.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 11 Зверху викласти другий пласт з тіста.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 12 Повернути чашку в центр пирога і зробити наскрізні розрізи.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 13 Кожну розрізану частину повернути проти годинникової стрілки. прибирати чашку, центр пирога змастити шоколадною пастою і посипати подрібненими горіхами. Змастити тісто збитим яйцем.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 14 Надіслати пиріг в розігріту духовку до 180 градусів і випікати хвилин 20-25 — все залежить від вашої духовки.

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами - фото крок 15 Остудити і подавати. Смачного!

Подібні рецепти

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею

Смажені банани з морозивом

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — традиційний російський пиріг, який пекли ще наші прабабусі. Пиріг виходить дуже ніжний, повітряний, з невеликою кислинкою. Варто спробувати. опис приготування: Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — одне з фірмових страв моєї бабусі. Скільки себе па...

Дріжджовий пиріг з вершковою начинкою

Дріжджовий пиріг з вершковою начинкою

Рецепт приготування дріжджового пирога з начинкою з кукурудзяного сиропу, вершкового масла, ванільного екстракту і цукру. кількість порцій: 16-20 молоко кімнатної температури— 3 Ст. ложки(пиріг) сухі дріжджі— 1 3/4  чайних ложки(пиріг) несолоне вершкове масло кімнатної температури— 6 Ст. ложок(...

Дріжджовий кекс «Зебра»

Дріжджовий кекс «Зебра»

Нестандартний варіант приготування "; Зебри" із здобного тіста з додаванням дріжджів сподобається всім любителям експериментів. Такий кекс має розсипчасту структуру, приємний смак і яскравий зовнішній вигляд. опис приготування: В даному варіанті приготування "; Зебра" випікається в мультиварці...

Домашнє печиво з шоколадною крихтою

Домашнє печиво з шоколадною крихтою

Всім любителям печива і шоколаду присвячується! Домашнє печиво довго зберігається, за смаком воно хрустке, солодке, бездоганне. А головне - його сміливо можна давати діткам. Спробуємо приготувати разом? опис приготування: Таке гарне печиво ми часто бачимо в зарубіжних кінофільмах. За цим рецеп...

Бутерброди з пастою з креветок

Бутерброди з пастою з креветок

Якщо ваші їдці люблять креветки і ви хочете їх здивувати — спробуйте приготувати дуже оригінальні бутерброди з пастою з креветок. Поєднання продуктів просто шикарне, пальчики оближеш. опис приготування: Бутерброди з пастою з креветок готуються дуже просто, без модерних інгредієнтів, проте вихо...