Рецепт Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами
Ароматна і смачна випічка завжди до речі! Цей пиріг хороший тим, що начинку можна змінювати і комбінувати на свій смак, головне — тісто. Спробуйте приготувати!
опис приготування:
Для цього смачного пирога можна використовувати будь-який дріжджове тісто, наприклад, виготовлене за моїм рецептом. З цієї кількості тесту виходить два маленьких пирога або один великий. Зверніть увагу, що кількість інгредієнтів для начинки вказано на приготування одного маленького пирога. Якщо ви будете готувати великий пиріг — з усього тесту, тоді збільшіть удвічі інгредієнти для начинки. Горіхи можна використовувати будь-які — у мене арахіс, шоколадна паста "; Нутелла" домашнього приготування. Пиріг вийшов чудовим, його варто готувати і пробувати. думаю, і ви не розчаруєтеся.
- мука— 3 склянки
- дріжджі сухі— 30 грам
- молоко— 200 мілілітрів
- яйце— 1 штука
- цукор— 2 Ст. ложки
- сіль— 1 щіпка
- ванільний цукор— 1 Чайна ложка
- вершкове масло— 40 грам
- мак— 150 грам(для начинки)
- цукор— 3 Ст. ложки(для начинки)
- шоколадна паста— 2 Ст. ложки(для начинки)
- горіхи— 1 Ст. ложка(для начинки)
- яйце— 1 штука(для змащення пирога)
Вбити яйце і перемішати до однорідності.
Додати дріжджі, перемішати.
Ввести муку з сіллю.
І замісити тісто. Викласти тісто в миску, накрити плівкою і залишити на годину в теплому місці.
Що піднялося тісто потрібно обмять і розділити на дві частини.
А поки тісто піднімається, приготовим маковую начинку. Залити мак водою, проварити його до википання води, накрити кришкою і дати охолонути, потім подрібнити блендером до білизни. Додати цукор і перемішати.
Я готую 2 маленьких пирога, тому одну частину тіста ділю ще на дві. Розкачати кожну частину тесту в тонкий корж. Змастити форму рослинним маслом і викласти першу корж. По центру поставити чашку.
Навколо чашки розкласти макову начинку рівним шаром.
Чашку прибрати і на вільне місце викласти шоколадну пасту.
Зверху викласти другий пласт з тіста.
Повернути чашку в центр пирога і зробити наскрізні розрізи.
Кожну розрізану частину повернути проти годинникової стрілки. прибирати чашку, центр пирога змастити шоколадною пастою і посипати подрібненими горіхами. Змастити тісто збитим яйцем.
Надіслати пиріг в розігріту духовку до 180 градусів і випікати хвилин 20-25 — все залежить від вашої духовки.
Остудити і подавати. Смачного!
Подібні рецепти
Смажені банани з морозивом
Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — традиційний російський пиріг, який пекли ще наші прабабусі. Пиріг виходить дуже ніжний, повітряний, з невеликою кислинкою. Варто спробувати. опис приготування: Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — одне з фірмових страв моєї бабусі. Скільки себе па...
Дріжджовий пиріг з вершковою начинкою
Рецепт приготування дріжджового пирога з начинкою з кукурудзяного сиропу, вершкового масла, ванільного екстракту і цукру. кількість порцій: 16-20 молоко кімнатної температури— 3 Ст. ложки(пиріг) сухі дріжджі— 1 3/4 чайних ложки(пиріг) несолоне вершкове масло кімнатної температури— 6 Ст. ложок(...
Дріжджовий кекс «Зебра»
Нестандартний варіант приготування "; Зебри" із здобного тіста з додаванням дріжджів сподобається всім любителям експериментів. Такий кекс має розсипчасту структуру, приємний смак і яскравий зовнішній вигляд. опис приготування: В даному варіанті приготування "; Зебра" випікається в мультиварці...
Домашнє печиво з шоколадною крихтою
Всім любителям печива і шоколаду присвячується! Домашнє печиво довго зберігається, за смаком воно хрустке, солодке, бездоганне. А головне - його сміливо можна давати діткам. Спробуємо приготувати разом? опис приготування: Таке гарне печиво ми часто бачимо в зарубіжних кінофільмах. За цим рецеп...
Бутерброди з пастою з креветок
Якщо ваші їдці люблять креветки і ви хочете їх здивувати — спробуйте приготувати дуже оригінальні бутерброди з пастою з креветок. Поєднання продуктів просто шикарне, пальчики оближеш. опис приготування: Бутерброди з пастою з креветок готуються дуже просто, без модерних інгредієнтів, проте вихо...