Рецепт Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею

Рецепт Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — традиційний російський пиріг, який пекли ще наші прабабусі. Пиріг виходить дуже ніжний, повітряний, з невеликою кислинкою. Варто спробувати.

опис приготування:

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — одне з фірмових страв моєї бабусі. Скільки себе пам'ятаю — стільки вона його готує, і мені все ніяк не набридне, приїжджаючи до неї в гості, куштувати з нею цей смачний пиріг. зрозуміло, рецепт пирога бабуся видала мені в усіх подробицях, і саме ними я з вами ділюся.

Удачі в приготуванні!


  • Дріжджове тісто— 500 грам
  • крохмаль— 2 Ст. ложки
  • яблука— 5 штук
  • брусничне варення— 1 Склянка
  • цукор— 5 Ст. ложок
  • жовток— 1 штука
  • молоко— 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне— 1 Чайна ложка
Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 1 невелику частину (приблизно 1/5) теста оставляем для украшения, а все остальное раскатываем в большой прямоугольный пласт толщиной приблизительно 5 мм.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 2 Раскатанное тесто переносим в слегка смазанный маслом противень, разравниваем, формуємо бортики.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 3 Посипаємо тісто крохмалем.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 4 Яблука очищаем от сердцевин, нарезаем дольками и равномерно распределяем по тесту.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 5 Сверху равномерно распределяем брусничное варенье.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 6 Равномерно посыпаем сахаром.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 7 Края теста аккуратненько подворачиваем, формуючи красивий пиріг.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 8 Оставшийся кусок теста тонко раскатываем и разрезаем на длинные полоски.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 9 Каждую из полосок аккуратно сворачиваем в жгутик.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 10 Украшаем пирог косичкой из длинных жгутиков теста. запікаємо пиріг 20-25 хвилин при 190 градусах, затем достаем из духовки, смазываем края смесью взбитого желтка, молока і масла. Ставимо в духовку ще на 10 минут и запекаем до готовности.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 11 Готовий пиріг дістаємо з духовки, накриваємо рушником, охолоджуємо до кімнатної температури.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею - фото крок 12 Подаємо. Смачного!

Подібні рецепти

Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою маком і горіхами

Сирники класичні

Ароматна і смачна випічка завжди до речі! Цей пиріг хороший тим, що начинку можна змінювати і комбінувати на свій смак, головне — тісто. Спробуйте приготувати! опис приготування: Для цього смачного пирога можна використовувати будь-який дріжджове тісто, наприклад, виготовлене за моїм рецептом....

Дріжджовий пиріг з вершковою начинкою

Дріжджовий пиріг з вершковою начинкою

Рецепт приготування дріжджового пирога з начинкою з кукурудзяного сиропу, вершкового масла, ванільного екстракту і цукру. кількість порцій: 16-20 молоко кімнатної температури— 3 Ст. ложки(пиріг) сухі дріжджі— 1 3/4  чайних ложки(пиріг) несолоне вершкове масло кімнатної температури— 6 Ст. ложок(...

Дріжджовий кекс «Зебра»

Дріжджовий кекс «Зебра»

Нестандартний варіант приготування "; Зебри" із здобного тіста з додаванням дріжджів сподобається всім любителям експериментів. Такий кекс має розсипчасту структуру, приємний смак і яскравий зовнішній вигляд. опис приготування: В даному варіанті приготування "; Зебра" випікається в мультиварці...

Булочки з яблуками і сиром Чеддер

Булочки з яблуками і сиром Чеддер

Рецепт приготування булочок з шматочками яблук, гострим сиром Чеддер і вершками. опис приготування: Булочки добре подавати з теплим яблучним сидром. яблука— 2 штуки(450 г) цукру— 1/4 склянки розпушувача— 1/2 Ст. ложки солі— 1/2 чайних ложки вершкового масла— 6 Ст. ложок жирних вершків— 1/4 с...

Швидка шарлотка з яблуками

Швидка шарлотка з яблуками

Швидку шарлотку з яблуками можна спекти за сім хвилин в печі СВЧ. З приготуванням тесту це займе 20-25 хвилин. Бісквіт непогано печеться в мікрохвилях, без конвекції! Буде пишним і білим. опис приготування: Швидка шарлотка з яблуками в мікрохвильовці готується приблизно 7 хвилин, але кожен по...