Рецепт Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею
Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — традиційний російський пиріг, який пекли ще наші прабабусі. Пиріг виходить дуже ніжний, повітряний, з невеликою кислинкою. Варто спробувати.
опис приготування:
Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею — одне з фірмових страв моєї бабусі. Скільки себе пам'ятаю — стільки вона його готує, і мені все ніяк не набридне, приїжджаючи до неї в гості, куштувати з нею цей смачний пиріг. зрозуміло, рецепт пирога бабуся видала мені в усіх подробицях, і саме ними я з вами ділюся.
Удачі в приготуванні!
- Дріжджове тісто— 500 грам
- крохмаль— 2 Ст. ложки
- яблука— 5 штук
- брусничне варення— 1 Склянка
- цукор— 5 Ст. ложок
- жовток— 1 штука
- молоко— 1 Чайна ложка
- Масло рослинне— 1 Чайна ложка
Раскатанное тесто переносим в слегка смазанный маслом противень, разравниваем, формуємо бортики.
Посипаємо тісто крохмалем.
Яблука очищаем от сердцевин, нарезаем дольками и равномерно распределяем по тесту.
Сверху равномерно распределяем брусничное варенье.
Равномерно посыпаем сахаром.
Края теста аккуратненько подворачиваем, формуючи красивий пиріг.
Оставшийся кусок теста тонко раскатываем и разрезаем на длинные полоски.
Каждую из полосок аккуратно сворачиваем в жгутик.
Украшаем пирог косичкой из длинных жгутиков теста. запікаємо пиріг 20-25 хвилин при 190 градусах, затем достаем из духовки, смазываем края смесью взбитого желтка, молока і масла. Ставимо в духовку ще на 10 минут и запекаем до готовности.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, накриваємо рушником, охолоджуємо до кімнатної температури.
Подаємо. Смачного!
Подібні рецепти
Сирники класичні
Ароматна і смачна випічка завжди до речі! Цей пиріг хороший тим, що начинку можна змінювати і комбінувати на свій смак, головне — тісто. Спробуйте приготувати! опис приготування: Для цього смачного пирога можна використовувати будь-який дріжджове тісто, наприклад, виготовлене за моїм рецептом....
Дріжджовий пиріг з вершковою начинкою
Рецепт приготування дріжджового пирога з начинкою з кукурудзяного сиропу, вершкового масла, ванільного екстракту і цукру. кількість порцій: 16-20 молоко кімнатної температури— 3 Ст. ложки(пиріг) сухі дріжджі— 1 3/4 чайних ложки(пиріг) несолоне вершкове масло кімнатної температури— 6 Ст. ложок(...
Дріжджовий кекс «Зебра»
Нестандартний варіант приготування "; Зебри" із здобного тіста з додаванням дріжджів сподобається всім любителям експериментів. Такий кекс має розсипчасту структуру, приємний смак і яскравий зовнішній вигляд. опис приготування: В даному варіанті приготування "; Зебра" випікається в мультиварці...
Булочки з яблуками і сиром Чеддер
Рецепт приготування булочок з шматочками яблук, гострим сиром Чеддер і вершками. опис приготування: Булочки добре подавати з теплим яблучним сидром. яблука— 2 штуки(450 г) цукру— 1/4 склянки розпушувача— 1/2 Ст. ложки солі— 1/2 чайних ложки вершкового масла— 6 Ст. ложок жирних вершків— 1/4 с...
Швидка шарлотка з яблуками
Швидку шарлотку з яблуками можна спекти за сім хвилин в печі СВЧ. З приготуванням тесту це займе 20-25 хвилин. Бісквіт непогано печеться в мікрохвилях, без конвекції! Буде пишним і білим. опис приготування: Швидка шарлотка з яблуками в мікрохвильовці готується приблизно 7 хвилин, але кожен по...