Рецепт Corizo

Рецепт Corizo
Кількість порцій: 10 Час приготування: 27 дн. 17 г. 0 хв.
Чоризо — это пикантная сыровяленая колбаса, родом из Португалии и Испании. Готовится такая колбаса достаточно просто в домашних условиях в течение 30 днів. Основной пряностью в ней является паприка.

опис приготування:

Вкусная и ароматная сыровяленая колбаса своими руками — это просто! Чоризо — это колбаса родом из Португалии и Испании. Очень важно правильно подобрать специи и использовать качественную свинину. А все остальное — дело техники и практики. Готовится такая колбаса 30-35 днів.

  • Свинина— 2,700 кілограма(лопатка и грудинка)
  • сіль— 50  грам
  • спеції— За смаком
  • коньяк— 50  мілілітрів
  • цукор— 30  грам
Corizo - фото крок 1 1. Для начала мясо нужно нарезать на достаточно крупные куски, після чого посолити (желательно нитритной солью) и оставить в холодильнике на суток. Каждый день мясо нужно перемешивать. Обязательно поделите общее количество мяса напополам и подготовьте две решетки от мясорубки: крупную и мелкую.

Corizo - фото крок 2 2. Когда мясо настоится в соли, достаем его и начинаем перекручивать. В это же время замочите свиные черева на 30 хвилин.

Corizo - фото крок 3 3. Одну часть пропускаем через мелкую мясорубку.

Corizo - фото крок 4 4. Вторую часть — через крупную. Затем перемешиваем обе части.

Corizo - фото крок 5 5. Паприка у меня была в специях, но я еще всегда добавляю немного жгучего перца, который у меня круглосуточно растет на подоконнике.

Corizo - фото крок 6 6. Обязательно нужно добавить 50мл коньяка. Он даст аромат и выступит вместе с солью консервантом.

Corizo - фото крок 7 7. Обов'язково додайте зіру, перець горошком, часник, кориандр и другие специи по вашему вкусу.

Corizo - фото крок 8 8. Смешиваем обе части фарша, добавляем измельченные специи, сахар и коньяк и тщательно перемешиваем фарш.

Corizo - фото крок 9 9. Тепер найвідповідальніший процес: начиняем чрева готовым фаршем. Хорошо для этого использовать специальную насадку на мясорубке.

Corizo - фото крок 10 10. Завязываем плотно края. Размер колбасок регулируйте сами по вашему предпочтению.

Corizo - фото крок 11 11. Ставим под небольшой гнет на неделю в холодильник.

Corizo - фото крок 12 12. Вот так колбаса выглядит после гнета. Теперь нужно подвесить колбасу для вяления.

Corizo - фото крок 13 13. У меня для этого нехитрое приспособление, изготовленное своими руками — картонная коробка с дырочками (для вентиляції). Ми залишаємо на 25-30 дней колбасу в прохладном месте в подвешенном виде (вертикально).

Corizo - фото крок 14 14. Периодически проверяйте колбасу на предмет появления нежелательной плесени. Если сделали все правильно, ее не будет.

Corizo - фото крок 15 15. Спустя указанное время колбаса готова! Отправляйте ее в холодильник для дальнейшего хранения.

Подібні рецепти

Буріто з телятиною рисом і квасолею

«Xarco» (простий рецепт)

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...

Джем з дині

Джем з дині

дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...

Цибульник

Цибульник

Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...