Рецепт Чоп-суэй

Рецепт Чоп-суэй
Кількість порцій: 2-4 Час приготування: 20 хв.
Чоп-суэй — це рагу з набору овочів з м'ясом, соєвим соусом і спецій. Рецепт придумали китайські кухарі в 19 столітті, які працювали в США на будівництві залізниць.

опис приготування:

Чоп-суэй — це блюдо американської кухні, хоча і придумали його китайці і за межами Сполучених Штатів блюдо не користується популярністю, так як про нього мало хто знає. Багато дізналися про існування цієї страви, завдяки пісні групи System of a Down. Працюючі китайці на будівництві залізниць, жили в злиднях і придумали цей рецепт з того, що було під рукою — із залишків їжі. трохи того, трохи сього і від сюди і назва "; чоп-суей" — "; то да се ";. Страву можна готувати з будь-якого м'яса і риби, будь-якого набору овочів. Головне в приготуванні цієї страви, швидка обжарка овочів, вони повинні залишитися напівсирі — аль денте і не втратити колір.

  • м'якоть свинини— 300 грам
  • соєвий соус— 2-3  Ст. ложки
  • часник— 1 зубчик
  • перець чилі— За смаком(сухой перемолотый )
  • імбир сухий— 1  чайних ложок
  • сік лимона— 1 Ст. ложка
  • капуста пекінська— 1/4  штуки
  • морква— 0,5 штуки
  • перець болгарський— 0,5 штуки
  • цибуля ріпчаста— 0,5 штуки
  • печериця— 70 грам
  • горошок заморожений— 3 Ст. ложки
  • фасоль стручковая— 10  штук
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • овочевий або курячий бульйон— 100  мілілітрів(вода)
Чоп-суэй - фото крок 1 Для початку приготуйте маринад для м'яса. З'єднайте в мисці часник, натертий на дрібній тертці, соєвий соус, імбир, перець чилі за смаком і вичавити сік лимона. перемішайте.

Чоп-суэй - фото крок 2 Додайте крохмаль і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

Чоп-суэй - фото крок 3 М'ясо свинини наріжте смужками і викладіть в маринад. Перемішайте і залиште.

Чоп-суэй - фото крок 4 Тим часом промийте рис і залийте чистою холодною водою, варіть в підсоленій воді з лавровим листом до готовності.

Чоп-суэй - фото крок 5 Підготуйте овочі. Наріжте соломкою моркву, наріжте тверду і м'яку частину пекінської капусти.

Чоп-суэй - фото крок 6 Тонкими півкільцями наріжте цибулю, соломкою наріжте болгарський перець і пластинами печериці.

Чоп-суэй - фото крок 7 Приступаємо до приготування. Розігрійте в воке або сковороді рослинне масло, викладіть заморожений горошок і стручкову квасолю (у мене заморожена), смажте секунд 30. Перекладіть в тарілку.

Чоп-суэй - фото крок 8 Далі відправте на сковороду тверду частину капусти і морква, смажте 1 хвилину, потім додайте м'яку частину капусти, готуйте ще 30 секунд. Перекладіть овочі зі сковороди до горошку і квасолі.

Чоп-суэй - фото крок 9 А в сковороду викладіть цибулю на 1 хвилину, додайте гриби на пару хвилин, потім перець і смажте 30 секунд. Надішліть до овочів.

Чоп-суэй - фото крок 10 Влийте в сковороду трохи олії і викладіть м'ясо без маринаду, смажте до готовності хвилини 2-3. Влийте бульйон до м'яса і доведіть до кипіння.

Чоп-суэй - фото крок 11 До овочів, які пройшли термічну обробку, додайте дрібно нарізані часник і стебло петрушки або кінзи.

Чоп-суэй - фото крок 12 Надішліть овочі до м'яса, вилийте маринад, додайте цукор, все перемішайте, доведіть до кипіння і готуйте близько хвилини, нехай прогріються овочі і подружаться всі інгредієнти.

Чоп-суэй - фото крок 13 Подавайте рагу з рисом.
Смачного!

Подібні рецепти

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Пряники: простий рецепт

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...

Джем з дині

Джем з дині

дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...

Цибульник

Цибульник

Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...