Рецепт Чоп-суэй
Чоп-суэй — це рагу з набору овочів з м'ясом, соєвим соусом і спецій. Рецепт придумали китайські кухарі в 19 столітті, які працювали в США на будівництві залізниць.
опис приготування:
Чоп-суэй — це блюдо американської кухні, хоча і придумали його китайці і за межами Сполучених Штатів блюдо не користується популярністю, так як про нього мало хто знає. Багато дізналися про існування цієї страви, завдяки пісні групи System of a Down. Працюючі китайці на будівництві залізниць, жили в злиднях і придумали цей рецепт з того, що було під рукою — із залишків їжі. трохи того, трохи сього і від сюди і назва "; чоп-суей" — "; то да се ";. Страву можна готувати з будь-якого м'яса і риби, будь-якого набору овочів. Головне в приготуванні цієї страви, швидка обжарка овочів, вони повинні залишитися напівсирі — аль денте і не втратити колір.
- м'якоть свинини— 300 грам
- соєвий соус— 2-3 Ст. ложки
- часник— 1 зубчик
- перець чилі— За смаком(сухой перемолотый )
- імбир сухий— 1 чайних ложок
- сік лимона— 1 Ст. ложка
- капуста пекінська— 1/4 штуки
- морква— 0,5 штуки
- перець болгарський— 0,5 штуки
- цибуля ріпчаста— 0,5 штуки
- печериця— 70 грам
- горошок заморожений— 3 Ст. ложки
- фасоль стручковая— 10 штук
- цукор— 1 Чайна ложка
- овочевий або курячий бульйон— 100 мілілітрів(вода)
Додайте крохмаль і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
М'ясо свинини наріжте смужками і викладіть в маринад. Перемішайте і залиште.
Тим часом промийте рис і залийте чистою холодною водою, варіть в підсоленій воді з лавровим листом до готовності.
Підготуйте овочі. Наріжте соломкою моркву, наріжте тверду і м'яку частину пекінської капусти.
Тонкими півкільцями наріжте цибулю, соломкою наріжте болгарський перець і пластинами печериці.
Приступаємо до приготування. Розігрійте в воке або сковороді рослинне масло, викладіть заморожений горошок і стручкову квасолю (у мене заморожена), смажте секунд 30. Перекладіть в тарілку.
Далі відправте на сковороду тверду частину капусти і морква, смажте 1 хвилину, потім додайте м'яку частину капусти, готуйте ще 30 секунд. Перекладіть овочі зі сковороди до горошку і квасолі.
А в сковороду викладіть цибулю на 1 хвилину, додайте гриби на пару хвилин, потім перець і смажте 30 секунд. Надішліть до овочів.
Влийте в сковороду трохи олії і викладіть м'ясо без маринаду, смажте до готовності хвилини 2-3. Влийте бульйон до м'яса і доведіть до кипіння.
До овочів, які пройшли термічну обробку, додайте дрібно нарізані часник і стебло петрушки або кінзи.
Надішліть овочі до м'яса, вилийте маринад, додайте цукор, все перемішайте, доведіть до кипіння і готуйте близько хвилини, нехай прогріються овочі і подружаться всі інгредієнти.
Подавайте рагу з рисом.
Смачного!
Подібні рецепти
Пряники: простий рецепт
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...
Цибульник
Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...