Рецепт Подвійний шоколадний торт з малиною

Рецепт Подвійний шоколадний торт з малиною
Кількість порцій: 10 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування торта з шоколадом, шоколадно-вершковим мусом, малиною і смородиновим джемом. Добре підійде для романтичної вечері.

опис приготування:

Особливість цього торта полягає в тому, що шоколад міститься і в тесті, і в мусі.

  • напівсолодкого шоколаду— 240 грам
  • несолоного вершкового масла— 1 Склянка
  • цукру— 1 Склянка
  • яєць— 5 штук
  • ванільного екстракту— 1 Ст. ложка
  • солі— 1/4 чайних ложки
  • борошна— 1/4 склянки
  • яйця— 4 штуки
  • жирних вершків— 1 Склянка
  • ванільного екстракту— 1 Ст. ложка
  • напівсолодкого шоколаду— 240 грам
  • малина— 2 склянки
  • джему з червоної смородини— 2 Ст. ложки
  • вода— 1 Ст. ложка
Подвійний шоколадний торт з малиною - фото крок 1 1. приготувати торт. Розігріти духовку до 160 градусів. Змастити маслом форму для пирога, посипати цукром. Розтопити нарізаний шоколад і вершкове масло у великій каструлі на слабкому вогні, постійно помішуючи. Охолодити до кімнатної температури. Збити з цукром. Додати яйця по одному за раз, збиваючи після кожного додавання. Змішати з ваніллю і сіллю, потім додати борошно і перемішати. Вилити тісто у форму. Запікати торт близько 35 хвилин. Дати повністю охолонути у формі.

Подвійний шоколадний торт з малиною - фото крок 2 2. Тим часом приготувати мус. Розтопити нарізане вершкове масло в середній металевій мисці, встановленої над каструлею з киплячою водою. збити жовток, 1/4 склянки вершків і ванільний екстракт в мисці. Поступово додати суміш в миску з розтопленим вершковим маслом. Збивати над киплячою водою, поки температура не досягне 65 градусів, близько 6 хвилин. Прибрати миску з каструлі і додати нарізаний шоколад. перемішати, поки шоколад не розтане. Відставити в сторону. Збити білки і 1/2 склянки цукру у великій мисці. Додати 1/4 частина суміші в гарячу шоколадну суміш. перемішати. Додати решту білкову масу.

Подвійний шоколадний торт з малиною - фото крок 3 3. Вилити мус поверх тесту, розрівняти. Поставити в холодильник на строк від 6 годин до 1 дня.

Подвійний шоколадний торт з малиною - фото крок 4 4. Витягти торт з форми, використовуючи ніж. Викласти на блюдо. Міксером збити залишилися 3/4 склянки вершків в середній мисці. Прикрасити торт збитими вершками.

Подвійний шоколадний торт з малиною - фото крок 5 5. Викласти ягоди малини. Смородиновий джем змішати з 1 столовою ложкою води. Залити джемом малину. посипати 1 1/2 чайною ложкою цукру. Прикрасити гронами червоної смородини, якщо необхідно.

Подібні рецепти

Подвійний шоколадний пиріг

Подвійний гамбургер

Рецепт приготування подвійного шоколадного пирога з какао і темним шоколадом. опис приготування: приготувати пиріг. Розігріти духовку до 190 градусів. Сбризнутьолією форму для випікання. Збити воду і какао в невеликій мисці до однорідного стану. змішати борошно, цукор, розпушувач і сіль у вел...

Подвійний шоколадний пудинг

Подвійний шоколадний пудинг

Слідкувати-гіркий смак цього шоколадного пудингу по достоїнству оцінять ласуни. опис приготування: Змішайте в мисці цукор, какао, крохмаль, сіль. Поступово додайте молоко, поки кукурудзяний крохмаль не розчиниться. Вбийте в масу яєчні жовтки. Поставте суміш на повільний вогонь і варіть, безпе...

Подвійний Чізбургер

Подвійний Чізбургер

Рецепт приготування величезного американського бутерброда з начинкою з яловичини, лука і грибів. опис приготування: Дрібно нарізати цибулю і гриби. Змішати з фаршем. Приправити сіллю і добре перемішати. Розділити суміш на 12 частин і скачати не надто товсті котлети. Прибрати в холодильник, пок...

Чізкейк з малиною та шоколадом

Чізкейк з малиною та шоколадом

Рецепт англійської чізкейку з додаванням малини і шоколаду. Такий чізкейк виходить дуже смачним і легким, а так само має дуже гарний вигляд. опис приготування: Цей чізкейк готують в Британії і Австралії. Він готується з вершковим сиром, шоколадом та іншими інгредієнтами. Малина використовуєтьс...

Цвєтаєвський пиріг з малиною

Цвєтаєвський пиріг з малиною

За легендою, сестри Анастасія та Марина Цвєтаєви пригощали подібним пирогом всіх своїх гостей. Саме їм приписують винахід цього рецепта. Випічка виходить дійсно соковитою і ніжною. опис приготування: Начинка в цьому пирозі повинна вийде ніжною. Зверху утворюється хрустка апетитна скоринка, а в...