Рецепт Подвійний шоколадний торт з малиною
Рецепт приготування торта з шоколадом, шоколадно-вершковим мусом, малиною і смородиновим джемом. Добре підійде для романтичної вечері.
опис приготування:
Особливість цього торта полягає в тому, що шоколад міститься і в тесті, і в мусі.
- напівсолодкого шоколаду— 240 грам
- несолоного вершкового масла— 1 Склянка
- цукру— 1 Склянка
- яєць— 5 штук
- ванільного екстракту— 1 Ст. ложка
- солі— 1/4 чайних ложки
- борошна— 1/4 склянки
- яйця— 4 штуки
- жирних вершків— 1 Склянка
- ванільного екстракту— 1 Ст. ложка
- напівсолодкого шоколаду— 240 грам
- малина— 2 склянки
- джему з червоної смородини— 2 Ст. ложки
- вода— 1 Ст. ложка
2. Тим часом приготувати мус. Розтопити нарізане вершкове масло в середній металевій мисці, встановленої над каструлею з киплячою водою. збити жовток, 1/4 склянки вершків і ванільний екстракт в мисці. Поступово додати суміш в миску з розтопленим вершковим маслом. Збивати над киплячою водою, поки температура не досягне 65 градусів, близько 6 хвилин. Прибрати миску з каструлі і додати нарізаний шоколад. перемішати, поки шоколад не розтане. Відставити в сторону. Збити білки і 1/2 склянки цукру у великій мисці. Додати 1/4 частина суміші в гарячу шоколадну суміш. перемішати. Додати решту білкову масу.
3. Вилити мус поверх тесту, розрівняти. Поставити в холодильник на строк від 6 годин до 1 дня.
4. Витягти торт з форми, використовуючи ніж. Викласти на блюдо. Міксером збити залишилися 3/4 склянки вершків в середній мисці. Прикрасити торт збитими вершками.
5. Викласти ягоди малини. Смородиновий джем змішати з 1 столовою ложкою води. Залити джемом малину. посипати 1 1/2 чайною ложкою цукру. Прикрасити гронами червоної смородини, якщо необхідно.
Подібні рецепти
Подвійний гамбургер
Рецепт приготування подвійного шоколадного пирога з какао і темним шоколадом. опис приготування: приготувати пиріг. Розігріти духовку до 190 градусів. Сбризнутьолією форму для випікання. Збити воду і какао в невеликій мисці до однорідного стану. змішати борошно, цукор, розпушувач і сіль у вел...
Подвійний шоколадний пудинг
Слідкувати-гіркий смак цього шоколадного пудингу по достоїнству оцінять ласуни. опис приготування: Змішайте в мисці цукор, какао, крохмаль, сіль. Поступово додайте молоко, поки кукурудзяний крохмаль не розчиниться. Вбийте в масу яєчні жовтки. Поставте суміш на повільний вогонь і варіть, безпе...
Подвійний Чізбургер
Рецепт приготування величезного американського бутерброда з начинкою з яловичини, лука і грибів. опис приготування: Дрібно нарізати цибулю і гриби. Змішати з фаршем. Приправити сіллю і добре перемішати. Розділити суміш на 12 частин і скачати не надто товсті котлети. Прибрати в холодильник, пок...
Чізкейк з малиною та шоколадом
Рецепт англійської чізкейку з додаванням малини і шоколаду. Такий чізкейк виходить дуже смачним і легким, а так само має дуже гарний вигляд. опис приготування: Цей чізкейк готують в Британії і Австралії. Він готується з вершковим сиром, шоколадом та іншими інгредієнтами. Малина використовуєтьс...
Цвєтаєвський пиріг з малиною
За легендою, сестри Анастасія та Марина Цвєтаєви пригощали подібним пирогом всіх своїх гостей. Саме їм приписують винахід цього рецепта. Випічка виходить дійсно соковитою і ніжною. опис приготування: Начинка в цьому пирозі повинна вийде ніжною. Зверху утворюється хрустка апетитна скоринка, а в...