Рецепт Cholnt (або я)

Рецепт Cholnt (або я)
Кількість порцій: 3-5 Час приготування: 5 г. 0 хв.
Чолнт або хамін - це рецепт-легенда. Навряд чи є більш зміцнилися в єврейській кулінарній традиції блюдо, ніж чолнт. Його готують в будь-який єврейській родині по всьому світу. І у кожної сім'ї є свій, «Єдино правильний» рецепт! Я ж пропоную свій варіант, сучасне прочитання.


опис приготування:

Своєю появою чолнт (або я) зобов'язаний дотримання релігійних традицій суботи - шабат - сьомого дня тижня, в який належить відпочивати. зовсім відпочивати, цілковито! Навіть їжу не готувати! Але їсти хочеться в будь-який день, ось і з'явився чолнт - блюдо, яке нудиться на дуже невеликому вогні з вечора п'ятниці по суботній обід. насичене, поживна, смачне і саме себе варить! Раніше жителі часто відносили чавунці з чолнт в місцеву пекарню, де в печі після хлібів він і готувався собі потихеньку. сьогодні, з появою мультіварок, приготувати чолнт стало ще простіше.


  • яловичина— 500 грам(лучше брать шею или подобную по структуре часть)
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • морква— 1-2 штук
  • перловка— 1 Склянка
  • квасоля червона— 1/2 склянки
  • квасоля біла— 1/2 склянки
  • квасоля строката— 1/2 склянки
  • Картопля— 4-6 штук(молодой или некрупный)
  • часник— 10 зубчиків(1 головка)
  • яйця— 3 штуки(берутся по количеству едоков)
  • Фініки несолодкі— 7-10 штук(или целый чернослив, кисло-солодкий)
  • паприка мелена— 1 Ст. ложка
  • Суміш перців горошком— 1 Чайна ложка
  • петрушка сушена— 1 Ст. ложка
  • Масло рослинне— 3 Ст. ложки
Cholnt (або я) - фото крок 1 Смесь фасоли разного цвета замочите в холодной воде на ночь или часов на 5-6. Затем промойте чистой водой и немного обсушите.

Cholnt (або я) - фото крок 2 Я готовила вариант, распространенный у ашкеназских евреев – с перловкой. Треба відсвяткувати, что перловка получается вкуснейшая. Замочите ее на 2-3 години в холодній воді, затем промойте и дайте стечь.

Cholnt (або я) - фото крок 3 Морква очистите и крупно нарежьте кругляшами или кубиками. Картопля берите некрупный, его кладут целиком. Удобно готовить с молодым картофелем. Очистите клубни и промойте. Так же разберите на зубки и очистите головку чеснока.

Cholnt (або я) - фото крок 4 Говядину – а для чолнта можно брать любую самую жесткую часть туши – нарежьте крупными кубиками. Можно так же класть мясо одним куском, но так удобнее есть. Обжарьте мясо в чаше мультиварки порциями до румяного цвета на режиме "Жарка". Выньте мясо и обжарьте лук до румянца. Верните мясо в чашу.

Cholnt (або я) - фото крок 5 Выложите на мясо слой фасоли, затем слой перловки.

Cholnt (або я) - фото крок 6 Сверху уложите картофель и морковь.

Cholnt (або я) - фото крок 7 Если вы любите мясо с сухофруктами, добавьте несколько штук несладкого фиников или целого чернослива. Но это факультативно. Разложите зубочки чеснока между остальными продуктами. Добавьте крупнотолченый перец – а лучше смесь разных перцев – и посыпьте сушеной петрушкой.

Cholnt (або я) - фото крок 8 Растворите в миске горячую воду – литр – добавьте в нее мед, Сіль і перець. Хорошо размешайте и влейте в чашу с чолнтом. По факту долейте горячей воды столько, чтобы она покрыла содержимое чаши на 3-4 см.

Cholnt (або я) - фото крок 9 Далее всю работу выполнит мультиварка. Дайте чолнту закипеть на режиме "Варка". или поставьте режим "Тушение" і час 5 годин. На "Мультиповаре" при заданных параметрах можете быть спокойны.

Cholnt (або я) - фото крок 10 За час до окончания приготовления положите в чашу сваренные в мешочек яйца, предварительно надтреснув скорлупу, и пусть пропитываются ароматами. Многие кладут яйца в чолнт сырыми, тщательно промыв их перед закладкой.

Cholnt (або я) - фото крок 11 По окончанию работы мультиварки переведите ее в режим Сохранения тепла еще на полчаса. И можно подавать чолнт к столу. По тарелкам раскладывают картофель и мясо с овощами и перловкой, непременно каждому кладут очищенное яйцо. Отдельно к чолнту подают соленые или маринованные, а також свіжі овочі.

Подібні рецепти

Швидкий соус для курки або качки

Запіканка з кабачків з рисом

хороший соус — запорука успіху будь-якої страви. розповідаю, як приготувати смачний і швидкий соус для курки або качки, з яким будь-яку страву з птиці буде смачнішим і оригінальним. опис приготування: Не знаю, як ви, а я дуже люблю готувати соуси. В цьому плані я схожа з французами, які вважаю...

Курча тапака (або тютюну)

Курча тапака (або тютюну)

це смачне, ароматне, одне з найвідоміших грузинське блюдо можна приготувати вдома, щоб поласувати соковитим і ніжним м'ясом курчати, пригостити друзів і рідних. Готується курча швидко і легко. опис приготування: Хочете почастувати рідних і друзів найніжнішим і соковитим м'ясом курчати? Я раджу...

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...