Рецепт Джем з полуниці

Рецепт Джем з полуниці
Кількість порцій: 10 Час приготування: 30 хв.
Нарешті настав довгоочікуваний сезон полуниці! Це відмінний привід поласувати чудовою ягодою і приготувати з неї смачні і корисні консервації. У вас вийде близько 2 l полуничне варення.

опис приготування:

Джем з полуниці ідеально поєднується з скибочкою свіжоспеченого хліба з маслом. Замість цукру ви також можете використовувати мед в якості підсолоджувача. При бажанні в джем можна додати дрібно нарізану цедру апельсина для додання більш терпкого смаку. Джем з полуниці буде зберігатися в стерилізованих банках протягом декількох місяців.

  • пектину— 6 Ст. ложок
  • вершкового масла— 1 Ст. ложка
Джем з полуниці - фото крок 1 1. Розім'яти ягоди полуниці до бажаної густоти джему. Для цього ви можете використовувати ніж для тесту або щось подібне.

Джем з полуниці - фото крок 2 2. У великій каструлі змішати полуницю, пектин і вершкове масло. Довести до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи дерев'яною ложкою.

Джем з полуниці - фото крок 3 3. Як тільки суміш закипить, додати весь цукор відразу, постійно помішуючи до розчинення цукру. Знову довести джем до кипіння, продовжуючи помішувати.

Джем з полуниці - фото крок 4 4. Коли джем досягне стадії кипіння (бульбашки не будуть зникати при перемішуванні), варити протягом 1 хвилини (використовуйте таймер), а потім вимкнути вогонь. Якщо джем буде варитися довше 1 хвилини, він вийде дуже густим. Підготувати банки з лійкою для переливання джему.

Джем з полуниці - фото крок 5 5. Помістити банки на жароміцних поверхню, наприклад, на обробну дерев'яну дошку. Заповнити банки варенням, дати охолонути до кімнатної температури, потім закрити і відправити на зберігання в холодильник або морозильну камеру.

Подібні рецепти

Десерт з полуниці і ревеню

Джем з полуниці на зиму

Шар тушкованого ревеню, шар полуниці і пісочної крихти зверху. Ви побачите, що смак ревеню дуже добре поєднується з полуницею. кількість порцій: 6 тушкований ревінь— 250 грам полуниця— 300 грам вершкове масло— 100 грам цукрова пудра— 100 грам мука— 75 грам мигдаль— 75 грам У жаростойкую фо...

Десерт з рису і полуниці

Десерт з рису і полуниці

Рецепт приготування смачного десерту з рису і полуниці. опис приготування: Закип'ятити молоко в невеликій каструльці. Засипати рис в молоко і варити на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Додати цукор, ванільний цукор і кокосовий лікер, потім перемішати і остудити. промити полуницю, відкласти 1...

Дієтичний десерт з полуниці

Дієтичний десерт з полуниці

Готую такий десерт тільки в сезон, тому як саме з цією, а не замороженої або зимової полуниці виходить справжня смакота. розповім, як приготувати дієтичний десерт з полуниці. опис приготування: Готову страву виходить в міру солодким, воно добре освіжає і насичує. Поєднання сирної маси і полуни...

Джем з абрикосів

Джем з абрикосів

Моя подруга на сніданок завжди робить тости з джемом. Я якось запитала її, де вона взяла такий смачний джем з абрикосів, на що вона мені відповіла — я все намагаюся робити сама! ділюся рецептом. опис приготування: Рецепт приготування джему з абрикосів дуже простий — він не утруднить навіть нов...

Джем з аличі з шматочками волоського горіха

Джем з аличі з шматочками волоського горіха

Джем, приготований з жовтої аличі виходить смачним, з приємною кислинкою і насиченим ароматом. Горіхи роблять бурштиновий джем ще цікавіше, спробуйте! опис приготування: Почнемо з приємного. Кісточки з аличі не виймати. Особливо відчувається економія часу, якщо готувати велику порцію джему. Ал...