Рецепт Джем з полуниці
Нарешті настав довгоочікуваний сезон полуниці! Це відмінний привід поласувати чудовою ягодою і приготувати з неї смачні і корисні консервації. У вас вийде близько 2 l полуничне варення.
опис приготування:
Джем з полуниці ідеально поєднується з скибочкою свіжоспеченого хліба з маслом. Замість цукру ви також можете використовувати мед в якості підсолоджувача. При бажанні в джем можна додати дрібно нарізану цедру апельсина для додання більш терпкого смаку. Джем з полуниці буде зберігатися в стерилізованих банках протягом декількох місяців.
- пектину— 6 Ст. ложок
- вершкового масла— 1 Ст. ложка
2. У великій каструлі змішати полуницю, пектин і вершкове масло. Довести до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи дерев'яною ложкою.
3. Як тільки суміш закипить, додати весь цукор відразу, постійно помішуючи до розчинення цукру. Знову довести джем до кипіння, продовжуючи помішувати.
4. Коли джем досягне стадії кипіння (бульбашки не будуть зникати при перемішуванні), варити протягом 1 хвилини (використовуйте таймер), а потім вимкнути вогонь. Якщо джем буде варитися довше 1 хвилини, він вийде дуже густим. Підготувати банки з лійкою для переливання джему.
5. Помістити банки на жароміцних поверхню, наприклад, на обробну дерев'яну дошку. Заповнити банки варенням, дати охолонути до кімнатної температури, потім закрити і відправити на зберігання в холодильник або морозильну камеру.
Подібні рецепти
Джем з полуниці на зиму
Шар тушкованого ревеню, шар полуниці і пісочної крихти зверху. Ви побачите, що смак ревеню дуже добре поєднується з полуницею. кількість порцій: 6 тушкований ревінь— 250 грам полуниця— 300 грам вершкове масло— 100 грам цукрова пудра— 100 грам мука— 75 грам мигдаль— 75 грам У жаростойкую фо...
Десерт з рису і полуниці
Рецепт приготування смачного десерту з рису і полуниці. опис приготування: Закип'ятити молоко в невеликій каструльці. Засипати рис в молоко і варити на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Додати цукор, ванільний цукор і кокосовий лікер, потім перемішати і остудити. промити полуницю, відкласти 1...
Дієтичний десерт з полуниці
Готую такий десерт тільки в сезон, тому як саме з цією, а не замороженої або зимової полуниці виходить справжня смакота. розповім, як приготувати дієтичний десерт з полуниці. опис приготування: Готову страву виходить в міру солодким, воно добре освіжає і насичує. Поєднання сирної маси і полуни...
Джем з абрикосів
Моя подруга на сніданок завжди робить тости з джемом. Я якось запитала її, де вона взяла такий смачний джем з абрикосів, на що вона мені відповіла — я все намагаюся робити сама! ділюся рецептом. опис приготування: Рецепт приготування джему з абрикосів дуже простий — він не утруднить навіть нов...
Джем з аличі з шматочками волоського горіха
Джем, приготований з жовтої аличі виходить смачним, з приємною кислинкою і насиченим ароматом. Горіхи роблять бурштиновий джем ще цікавіше, спробуйте! опис приготування: Почнемо з приємного. Кісточки з аличі не виймати. Особливо відчувається економія часу, якщо готувати велику порцію джему. Ал...